0 Kč

PRÁVĚ SE NACHÁZÍTE: - Oleje rostlinné

Rostlinné oleje

Mají nezastupitelné místo při výrobě produktů určený pro péči o lidskou pokožku. Některé mají dokonce velmi podobné složení jako lidský tuk a proto se dobře vstřebávají a pomáhají pečovat o namáhanou kůži. Řada dnešních kosmetických výrobků obsahuje pouze uměle vytvořené sloučeniny, které sice hlásají, že mají blahodárný vliv na naši kůži, ale jsou to stále uměle vytvořené látky či přímo chemikálie. Je třeba si uvědomit, že vše co naneseme na naši pokožku, se vstřebává dále do těla. Takže je jistě vhodné aplikovat spíše přírodní produkty.

Při výrobě bylinných dekoračních produktů používám zejména tyto rostlinné oleje:

Avokádový olej

Vyrábí se z plodů avokáda. Obsahuje vysoký podíl proteinů, aminokyselin a vitamínů A, D a E. Zvláčňuje pokožku a pomáhá jí udržet přirozenou vlhkost. Regeneruje buňky, léčí šupinatou pokožku a je velmi prospěšný pro vlasovou pokožku.
Používám jej jako výživovou složku při výrobě mydlinek.

Bambucké máslo

Přírodní tuk ze stromu máslovníku. Je podobný našemu kožnímu tuku. Působí protizánětlivě, obsahuje vitamín E. Je vynikající při péči o suchou a náročnou pleť.
Používám čisté nerafinované při výrobě krémových mazání. Časem díky jeho pomoci nahradím palmový olej při výrobě mydlinek.

Jojobový olej

Olej získaný lisováním jader jojoby čínské. Je vlastně takovým tekutým voskem. Je velmi jemný a snášenlivý všemi typy pokožky. Pomáhá obnovovat normální funkce pokožky, regeneruje, zjemňuje, podporuje elasticitu.

Kokosový olej

Vyrábí se z kopry - sušené dužiny plodů kokosové palmy, jemně voní po kokosu. Samotný olej aplikovaný na kůži může mít vysušující účinek, avšak v kombinaci s jinými pěstícími oleji má ty pravé zvláčňující účinky.
Používám jej jako základovou složku při výrobě mydlinek.

Mandlový olej

Vyrábí se z plodů mandloní. Je vhodný pro všechny typy pleti. Má schopnost změkčovat, zklidňovat - působí jako balzám pro pleť.
Používám jej jako výživovou složku při výrobě mydlinek.

Olivový olej

Vyrábí se z nezralých plodů stromu olivovníku. Je velmi dobře snášen všemi typy pleti. Působí protizánětlivě, hojí rány, pečuje o pokožku, pleť i vlasy.
Při výrobě bylinných macerátů používám výhradně extra panenský olivový olej. Olivový olej používám též při výrobě mydlinek.

Palmový olej

Vyrábí se z dužiny plodů palmy olejné. Má všestranné pěstící účinky. Bohužel kvůli jeho nadměrnému používání v potravinařském a zemědělském průmyslu, se stal určitým zatracencem, neboť kvůli jeho pěstování jsou devastovány pralesy a ničeny životy zvířat a mnohdy i lidí. Výrobci potravin díky jeho skvělým vlastnostem nahrazují všechny dosavadní používané a tradiční suroviny. Proto se palmový olej stal spíše zabijákem než pomocníkem. A to je opravdová škoda, neboť v potravinařství jej lze úplně běžně "nepoužívat", kdež to v kosmetické výrobě má příznivé účinky.
V nepatrném množství jej používám při výrobě mydlinek. Uvažuji však o jeho nahrazení bambuckým máslem a kokosovým olejem.

Ricinový olej

Vyrábí se z plodů rostliny skočce obecného. Má zvláčňující a pečující účinky - má schopnost zadržovat vlhkost v pokožce.
Používám jej jako základový olej při výrobě mydlinek.

Slunečnicový olej

Vyrábí se ze semen slunečnice. Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny. Je dobře snášen. Má protizánětlivé účinky. Je možné jej použít i pro mastnou či smíšenou pleť.
Používám jej při výrobě mydlinek.

Sojový olej

Vyrábí se ze semen soji. Má výbornou snášenlivost. Je bohatý na lecitin a vitamíny. Uklidňuje nervózní pleť, v suché a zralé pokožce váže potřebnou vlhkost. Používá se jako náhrada dříve používaného loje a sádla.
Používám jej při výrobě mydlinek.


Zdroje informací:
  • Léčivá kosmetika z přírody: Myriam Veit
  • Přírodní mýdla: Susan Miller Cavitch
Produkty obsahující: - Oleje rostlinné

Copyright © 2018 Bylinky u Pavlínky | Webdesign: Jiří Hejda | admin

Spřátelené weby:
E-shop Minibutiček | E-shop Dnes na ryby | Rizikové kácení stromů | Activenet | GTK Tupesy | Advertising-media | Kabát revival | Vinařství Tománek | Chovná stanice kokršpanělů Pipikel |